Νίκος Παπαδημητρίου:
Συνέντευξη πριν τον αγώνα kickboxing στην Ολλανδία

papadimitriou nikos fighter kick boxing

Nikos Papadimitriou VS Mark Trijsburg

Λίγες μέρες πριν τον αγώνα ο επαγγελματίας Έλληνας αθλητής του kick boxing Νίκος Παπαδημητρίου μας μιλά για τον αγώνα που θα δώσει στην Ολλανδία την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

 

Πως σε επηρέασε η αποχή από τα ρινγκ λόγω της πανδημίας;

Η αποχή σαφώς και μας επηρέασε όλους αλλά θεωρώ πως καλό είναι να εστιάζουμε μόνο στα θετικά και όχι τα αρνητικά. Έχω μεγάλη όρεξη και δίψα για να ξαναβρεθώ σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Τα τελευταία δυο χρόνια πως προετοιμάστηκες;

Δεν σταμάτησα ποτέ την προπόνηση. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση σωματικά και ψυχολογικά. Ο επαγγελματίας αθλητής πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα και πλήρως προετοιμασμένος για οποιαδήποτε πρόκληση ανεξαρτήτως συνθηκών. Αλλιώς δεν είναι επαγγελματίας!

World Fighting League Papadimitriou Nikos

Πες μας λίγα λόγια για την διοργάνωση World Fighting League.

Η διοργάνωση WFL  είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Διεξάγεται στην Ολλανδία. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι υψηλού επιπέδου και γνωστοί στο ευρύ κοινό του Kick Boxing.

Τί γνωρίζεις για τον αντίπαλό σου; Τον έχεις μελετήσει;

Ο αντίπαλος μου είναι ο Ολλανδός Mark Trijsburg. Αρκετά έμπειρος με δυνατούς αγώνες στην πλάτη του. Το πλάνο γι αυτόν τον αγώνα αλλά όπως κάνω σε όλους είναι να μπω εμφατικά, να κάνω το παιχνίδι μου και να το διασκεδάσω. Έτσι θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα

Έχεις άγχος; Τι είναι αυτό που δυναμώνει την ψυχολογία του αθλητή λίγες ώρες πριν τον αγώνα;

Υπάρχει άγχος αλλά σε λογικά πλαίσια. Σε όλους τους αγώνες υψηλού επιπέδου καλό είναι να εμφανίζεται το δημιουργικό άγχος για να σου υπενθυμίζει πως πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Η ψυχολογία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Να σκέφτεσαι πάντα θετικά. Να μιλάς στον εαυτό σου και να τον εμψυχώνεις ο ίδιος.

Ποιο είναι του γούρι σου πριν τον αγώνα;

Δεν έχω γούρι. Πριν εμφανιστώ στο ρινγκ κάνω την προσευχή μου και μπαίνω δυναμικά!

Picture of MATTHEW SMITH
MATTHEW SMITH

lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero

Read more